Saturday, March 13, 2010

Distans

Ställde in dagens 8km löplopp i Skatås .
Först och främst därför att jag balanserar så där på gränsen till för mycket träning och 8 km löpning med nummerlapp gör att jag har svårt att hålla igen.
30-35 min i max kan vara nog så sänkande.

Stack ut på cykeln istället och körde 3 tim med fria intervaller och tunga växlar i backarna så länge det nu gick.
1 banan efter 1.5 tim räckte ca 30 min till innan väggen började närma sig ,så det blev ett stopp vid Bäcks lanthantel .En kexchoklad och en burk cola sölade jag i mig på stubb och försökte mig på tunga växlar sista timmen efter det.
Det gick inget vidare,men det blev ett bra och roligt pass till stor del pga av det fina vädret.

Fast cyklingen blev nog trots allt mer sänkande än löpningen hade varit .)Ett stort glas Oboy och en rejäl baugette slank ner under 30 min soffvila, innan Sandra och moi drog ner till Staden Gbg för köp av ett par skor att vandra i.

Hittade inga dojor, men en stor stark samt Oxfile med potatisgratäng hittade ner i magen.

Nu får stackars jag genomlida melodifestivalen, om jag nu inte går upp i skogen och sjunger lite för mig själv.


Shit lives forever!
Friday, March 12, 2010

Watt the fuck

Jag börjar bli lite trött på inomhuscyklingen nu,även om det är väldigt bekvämt och tidseffektivt.
Statisk stel cykling inom 4 väggar och en tryckande värme...

För och nackdelar med allt och inget lite till.

Sen var det ju det där med struktur och planering.
Det är ju bättre att ha en dålig plan och följa den än ingen plan alls.

Smidde planer under det tidiga jobbpasset igår,hem och sova ca 1 tim och sen äta lätt,på med ryggsäck fylld med lite vikt och vikter runt foterna,cykla över till Bohus och köra Jennylundbacken som är 1 km 5 ggr ,och sen cykla bort till 20% backen Hellfjellslid...kanske 5 ggr där med, för att slutligen avsluta med Surtesjönbacken som också är runt 1 km 5ggr...

Jag vaknade med ett riktigt allvarligt dåligt depphumör halv fem och gav genast upp tanken på backintervaller och funderade i ca 5 sek på att istället somna om igen och drömma om en Ridley Noah som är gjord av polkagrismassa.
Tog på mig cykelbyxorna efter tv zappande och en kopp kaffe, stoppade in sladden till trainern i eluttaget,stängde av elementen,kopplade fläkten,spelade in en filmsnutt när jag dansar mig varm till Marilyn Manson,fyllde 2 flaskor med vatten,gick in och tömde tarmen,kollade på filmen jag spelat in och blev deppig av all fetman..

Upp på trainern,ingen aning om vad jag ska köra..vill egentligen gnälla mig till sömns med tummar i både mun och röv.
15 min uppvärmning i tempoställning och sen 500 w plingplong och 1 minutare bestämmer vi oss för.

Kör 2 st och tröttnar så jag tar 550 -600w och kör 30 sekundare med adekvat vila emellan under 30 min, medan jag tänker på Cancerella som väger ungefär samma lika och trycker ut runt 540w i 20 min.. och det är fan omänskligt mycket det.

Kliver av cykeln lite efterblivet efter att ha trampat ur i ca 20 min och säger till mig själv medan svetten droppar ikapp med snön som smälter utanför fönstret att nästa pass på trainern får bli ett 40 min TT utan att visa watt i displayen.

Sunday, March 7, 2010

Veckan och helgen har gått i osäkerhetens spår,iaf när det gäller träning.
I mitten av veckan fick jag kittlingar i halsen igen och tungt i bröstet, och på nätterna har jag ibland hört röster och klagosång i min mage,men det är rätt så ofarligt tror jag.

Onsdag blev till en dubbelpass dag..lätt morgonlöpning som jag avslutade uppför en backe i skogen här i närheten.Skare kan man säga är bra att träna löpning i.
Kom upp och ner den lilla backen 5 ggr, som tar runt 1.10 vid barmark och 1.30 vid snö och den där jävla skaren.
Man blev nästan förbannat irriterad på hela världen varje gång man trampade igenom och tappade balans och rytm..

På kvällen fick jag till långrast under jobbtid, så jag smög in på ett gym på ön Orust.. körde tunga vikter och fick till 125 kg knäböj i smithmaskinen och 5-6 rep x 4 set vilket är helt ok med tanke på mina tunna sugrörsben.

Vilade tors-fredag med pipande luftrör och en vilopuls på ca 15 över normala.

Igår när jag vaknade seg och gammal fick jag nippran på hela situationen såg jag tog alltså på mig hårdingen och planerade att köra mig fördärvad med ett 20x2 ..det slutade med 20-10-5 samt en lättare hjärtinfarkt tror jag.

Gick direkt efter passet och hämtade rakapparaten och klippte bort lite hår så där spontant och utan anledning..Somnade vid tolv och vaknade (annars sitter jag här och spökskriver)1 tim senare,rakade bort resten av håret eftersom jag såg lite dum ut enligt Sandra och drog sen på mig kläderna för att cykla ute och verkligen försöka knäcka hela köttemplet rakt av..Det blev full sprut på tungt uppför samt överlag ganska hög puls.Konstigt nog blev jag piggare och piggare och när jag efter 3 tim svängde in hemma var jag långt ifrån helt körd i botten.

Idag upprepade jag i princip samma procedur,men benen var verkligen trasiga hela dagen,och nu på kvällen känner jag mig äntligen rejält sänkt och förstörd.

Vila i minst 2 dagar borde vara rekommendabelt nu och eventuellt låta cykelbenen få långvila och istället löpa och få in nåt gympass.
Struktur är något som verkligen är min starka sida.

Nästa helg och lördag kan det mycket möjligen bli det obligatoriska vårloppet i Skatås på 8km och några öl som återhämtningsdryck.

Hur som helst verkar våren så smått börja bryta sig fram....

Känns som det är tid att uppgradera och få längre överrör och ny färgsättning mellan benen..

Kanske skulle sälja av den gamla Gayant ramen.