Saturday, December 5, 2009

Lite på salongenInspirerad av den trevliga token Bigmollo och dennes blogg, satte jag mig i förrgår på Tacx trainern och brände av 65 min stillastående cykling.
Uppvärmning 10 min och sen pang på rödbetan med 60/60s ggr 10 st... Trots en helt funktionsduglig och ganska fet fläkt höll jag på att få en spontan självantändning av inomhusvärmen.
5 min urtrampning och sen testa jag 4 st 30 sek styrkeintervaller som just den där Bigmollo bloggat om.Fick spunnit upp i 170 kadens och sen ett tryck på en knapp på Flowen och vips utvecklade man 750w, vilket bara efter 5 sekunder sjönk till 550 w,sen 450 och 400...
Fick träningsvärk i benen,ytterst sällan jag får det av cykling.

Tänkte ramlat in på gymmet igår,men var allt för trött av den den tidiga morgonen, så på en håltimma av arbetspasset vid Instöbron utåt Marstrand körde jag 30 ggr 3st envadshävningar samt 12ggr 3 st enbensknäböjsare. Inte alls sugen på att gå på gym egentligen,känns mer som ett sådant där "måsten" för att gammelkroppen inte ska gå sönder av träningen jag tycker är rolig,får kanske hitta nåt lätthanterligt alternativ...Fontinbacken med Sandra på ryggen kanske :o

3 tim cykel idag med Robert ..lugnt och stilla.
Somna 1 tim förut och vaknade med jävligt röda trötta ögon,hällde upp ett glas vin och drack det fort eftersom jag tror på att vitt vin kurerar rödögon,glömde skruva på korken så halva flaskan rann ut i kylen... tur man har en box lättvin också,annars hade jag fått torrsprickor.

Julbord för oss mindre myror i Posten helvetet om 1 tim,jobbar på att bli berusad....Inte speciellt sugen,men det känns som ett veritabelt måste,kanske går i klänning...kanske går naken..kanske inte går alls...utan rullar in och rullar ut.

Wednesday, December 2, 2009

Lättare skor

Satt nu på morgonen framför datorn och fyllde upp köpkorgen på Crc medan en härlig sol lyste in genom rutan.

Plockade den full med så kallade "time trial" grejer.
Kom sen på att jag ska nog lugna ner mig lite,så jag plockade bort det mesta igen.
Ett Fsa Krono vevparti med den nya testlängden 177.5 fick ligga kvar, det var rejält prissänkt och AERO .)

Vinterhandskar och Endura strumpor samt dom här tuffa lätta racerdojorna fick också vara kvar.Saucony Grid Fastswitch 3 med ett sånt namn är dom nog snabba med Haigräddeglassi fötter i.Jag hade behövt dom igår på 40 min passet i Fontin och Haibellasis ben..Det måste ju dock vara skorna som gör att jag känner mig så tung .

Julbord med jobbet på Lördag,i vår lokal ibland bilarna tror jag vi kommer sitta.Vi fick väl 100 spänn per skalle att handla mat för,skitsamma...jag ska köpa 3 liter vin och prata ut med cheferna .)

Sunday, November 29, 2009

Nyfiken

Jepp! Söndag och ännu en helg åt helvete .)
Seriöst och lite tråkigt men fantastiskt skönt,dom här rutinerna vi alla hamnar i.
Antar att det finns en trygghet i att vi i allt söker en rutin och kontinuitet,det kan gälla träning,jobb,julfirande,och andra saker vi försöker göra på samma sätt och vid samma tid gång efter gång.
Tror dock att man på något sett ska hitta sin egen väg,göra saker lite annorlunda,kliva av strömmen,vara eller försöka vara innovativ med sitt leverne..And god knows i försöker...letar uppslag och ideer,när jag inte tänker på mutta och cyklar och god mat vill säga.

Är nyfiken på att se hur långt man kan pressa gammel kroppen till nästa år,och det gäller nog träningen mer än enstaka licenstävlingar på velocipeden,för träningen ger en enorm belöning i form av både fysisk och psykisk hälsa,om man inte övergör det och stressar sönder sig vilket jag har fått smaka på och det smakar inte speciellt bra.

Som idag,ut i skönt väder på fina vägar med god musik i öronen .Hitta rytmen och tuff tuff känslan,njuta av frisk luft och solen,vilken vi inte har varit bortskämda med sista tiden.
3 till 4 timmar där tankarna kan flyga runt som dom vill(mutta?),och efter ett tag en behaglig trötthet och "the flow".Kliva in genom dörren hemma och det luktar god mat och en varm dusch som masserar hela ens varelse ,en rejäl prilla snus och en kopp kaffe och sen ligga och dregla i soffan 1-2 tim som om man gick på lugnande..Sweet!.
Det är ett bra beroende,ett fint fix och det slår en ölfylla med hästlängder.
..................

Det kom en trainer från dom överjävligt bra Actionsports i torsdags,en intervall och tempoträningsmaskin när man inte har lust att ge sig ut i vinterskiten efter jobbet.Tacx Flow som tydligen ska vara bra och har en förmåga att mäta watt, den mäter bara upp till 900 watt vilket är lite då jag tänkte ligga på 4000-5000 w i genomsnitt samtidigt som jag äter 2 kg perfekt grillad oxfile.

Till veckan får jag väl upp och testa Sportlife gymmet också,enligt min vän Nicke börjar jag få smala löparben och det är ju tvärt emot dom där bulliga ådriga cykelbenen jag vill ha.

Drog upp kallingarna i skitspringan förut och Sandra tog ett kort så jag kan jämföra efter några månader på gymmet med dom övriga byggarna med ett nytt kort.