Friday, January 1, 2010

Dagen efter lopp och nyår i enveten kyla

Friskt vackert och kallt nuAldrig gillat Nyårsdagen,det är ett sånt jävla stiltje överallt,som om en gigantisk kollektiv bakfylla har fallit ner ifrån rymden så där ogenomtänkt gudomligt och lagt ett töcken över atmosfären.

Har själv även genom vissa hårda sponken år lyckats kalla det amatörernas afton och hållt mig ifrån glädjen och förgöraren alkohol,vilket så även blev fallet igår. Helt ok att vakna någorlunda fräsch denna tysta dag...känns lite duktigt på nåt sätt.

Det blev Oxfile och potatisgratäng hos "svärmor" på nyårskvällen vilket smakade mycket bra trots att både Sandra och jag var lite fulla i magarna efter en stor pizza..Hemma på landet och tystnaden igen kl 23.30 och jag startade datorn och glömde helt bort tolvslaget ,vilket egentligen händer varje dygn på året... tolvslaget alltså .)


Sylvesterloppet för ca 25 timmar sen gick förresten konstigt nog över förväntan. Invägning på morgonen visade 83.5 kg trots att jag lyckades tömma mig rejält där bak och endast åt en liten box kanderade körsbär och en handfull russin till frukost.

Dubbade dom nya lätta Saucony skorna som har tunn sula innan vi åkte mot stan,det visade sig vara helt onödigt,speciellt eftersom några dubbar kröp igenom innersulan och in i mina fossingar.

Startade som vanligt i mitten av folkmassan och zick zacka första kilometern som ett mongo på speed 99 tabletter. Hittade en fin rytm och långa steg och en puls runt 90% av max när jag rundade Ullevi efter 2km.

Kallt som i en frysbox var det,men skönt väder att löpa i förutom efter det att jag tappade mössan utanför Svenska mässan och dom återstående 5 km kändes som om öronen höll på att frysa loss från sitt fäste.

Det gick bra mycket fortare än jag tänkt,så på upploppet blev det en halvhjärtad satsning på att komma under 38 strecket,vilket jag missade med 10 sek...38.10 alltså.

Bra sleten i mål med is i pipskägget och jädrigt nöjd...
Bytte kläder, tryckte in en snus och knäppte upp en flaska Zeunert,ölen slog till så där gott som det kan göra efter att man har tagit ut sig,men jag hävdar orubbligt att det är en perfekt återhämtningsdryck. Sandra tog några bilder och filmade min seriösa uppvärmningsritual.Nu ska den här gubben ut och cykla bort lite stelhet ur benen,svinhalt,bockstyre,slitna Nokian 106 och glasögon som immar igen borde göra det hela något intressant.

Wednesday, December 30, 2009

Morgonpåle

Jag väntar på att mobilen ska ringa 04.15...Vaknade halv tre med pissestånd och magkurr,tog en snus och drog på mig underställ och gick ut på den snöpudrade utetrappan för att koppla kupevärmaren..brrr!
Det är is nästan överallt ute under ett tunt lager snö,så jag har dubbat mina vardagskängor och löparNikeisarna med Maxigrip.Man får tänka på halkdöden nu när man är gammal och julfet.
84.5 kg på vågen nyss och imorgon är det väl tänkt att man ska springa Sylvesterloppet precis under 40 min...får nog revidera den tanken och säga 42 min.
Vikt är viktigt om det ska skuttas fram lätt och fort,men å andra sidan finns det viktigare saker som ex penislängd och skönhetsideal och smältande glaciärer.

25 tim träning denna månad verkar det bli,styrkeintervaller och TT pass och löpning samt 2 ggr på gym. Fick lika jävlig träningsvärk andra gången 2 dagar efter gymmet,körde bla utfall och det fick hela rövdelen att kännas blåslagen.

Nu ringer mobilerna ikapp med Sandras snarkningar,lilla damen är rejält förkyld med däppt däsa.Får väl se om jag får en dos virus jag med...

Hoppas vara hemma vid halv tre idag efter att ha lämnat in den råa men synnerligen sevärda Tarantino filmen Inglorious Bastards.

Krypa i säng med solen på gång ner i den oerhörda horisonten..siktar på 2 timmar eftermiddagssömn och nytt pissestånd--