Saturday, October 20, 2007

Roadhouse blues

Vaknade tidigt i morse och gick ut i köket och öppnade kylskåpet och frigjorde en själfull bryggd ifrån sitt plåtfängelse.
Its rockn roll...
Nu är kl halv tio och jag kickar i mig en blandning av rött och vitt vin rakt ur flarran ner i köttpåsen.
Värsta coola fyllot liksom!
Min vän Lennart pratade om ut och Jazza i stan idag,men han vet väl hur fin form jag är i så....det blir antagligen sitta inne själv och tankvandra med 3 l Vitt vin och det känns konstigt nog mycket tillfredställande.
Vaknade av ett starkt illamående inatt så jag sov en stund i hallen på det svala golvet,när jag la mig i sängen igen kom min lilla vovve och värmde foterna med sin labradorbuk. Låg i sängen med fönstret öppet och mörkret kändes som kvävande vatten,blicken ramlade ut ur fönstret upp mot den blinkande himlen och allting föll på plats och jag äntrade en skön dröm om tempocykling i 100 km/h.
Det har varit en riktig skithöst med ryggskott,supervrickning och förkylningar,har iaf fått vilat benen rejält så det är väl bara det där alkohol och fetma förfallet som ska fixas först med några rejäla distanspass på Planet x crossen,Gudars vad sugen man är! och det är bra mycket bra baby.Frostvita vägar och blå himmel och god musik i lurarna och tankar och kontemplation som rensar medan kroppen frigör goda hormoner och svenska västkustlandskap passeras och äts av perceptionen.Angående distans ,hoppas det blir ett Sverige tempo nästa år, får väl följa utvecklingen på Ckdistans, i så fall blir det årets lopp för mig och hoppas man får cykla med dom där sköna snubbarna ifrån stockholm med killen "Mollo" i spetsen .Kl är nu 11 och jag har klunkat kontinuerligt ur en flaska fylld med Black Tower.Hur fjantigt som helst att skriva om det här i bloggen men fuck it! skål! Och så avslutar vi hela skiten med en eller två dikter av Bukowski samt en youtubevideo..)

"Jag har suttit i detta rum i timmar
druckit rödvin och knackat på maskin
en stor svart fet fluga kommer och sätter sig på kanten av mitt vinglas
var har den kommit ifrån?
så tyst alldeles orörligt.
dörren är stängd liksom fönstren
På så vis blir det kanske med döden

"Valpolitiskt kandidatansikte på en gatuaffisch

där är han:
inte för många baksmällor
inte för många bråk med kvinnor
inte för många punkteringar
aldrig en tanke på självmord

tandvärk högst tre gånger
aldrig missat en måltid
aldrig i fängelse
aldrig äkta kär

7 par skor

en son på college

en ett år gammal bil

byst med försäkringar

mycket grön gräsmatta

soptunnor med tättslutande lock

han lär bli vald

Friday, October 19, 2007

Äh..återblickar igen

Satt i lastbilen häromdagen och tröskade E6:an Gbg- Stenungsund och blev helt iskall av mina återblickade minnen på resor man gjort.
Thailand -00 ,jag är sjukt flygrädd men lyckades ta mig ombord på Klm i Landvetter nykter,för flygning ner till Amsterdam där det var byte till Bangcock.Helvetiskt stor flygplats med armar till gaterna som en bläckfisk ifrån den stora huvudbyggnaden, jag minns att dom 5 tim transfer levdes på en bänk i zombie tillstånd(sovit typ 4 tim på 2 dygn innan) efter jag inhandlat en flaska 50% Smirnoff.
30 min innan boarding gick jag in på dass och halsa i princip halva flaskan,blev boardad och sutten brevid två holländska gentlemen som skulle fira sin smekmånad,kommer ihåg the take off och att jag tjöta med snubbarna några meningar innan allt blev svart,några minuter senarare knackade en av killarna mig på kinden och sa BangCock!Kände mig snurrig men vid medvetande, fast när jag reste mig upp blev jag lika full igen,och det sista jag minns ifrån avboardingen är den tomma flaskan som ramlade ifrån knäna ner på golvet .
Efter något som verkade som 2 tim vaknade jag upp i ett mörkt rum där stolar stod stapplade på varann och någon sorts renoveringsarbete var under göringen,gick emot en dörr som sköt terminalt ljus ur karmspringorna,snubblade på något som hängde ifrån skärpet och föll med huvudet före emot dörren.Klarade mig med en bula ovanför ögat och fick upp dörren och slängde en blick bakåt och på golvet låg mitt moneybelt med alla jävla tillhörigheter för månadens upphälle och hemresa.Tänker än idag på hur äckligt jobbigt allt blivit av att ha tappat det på ett litet annorlunda sätt .Nu har jag iofs tappat bort travelchecks i Venezuela samt Visakort i Asien,men då har man rest med någon och haft ett stöd :).
Minns att jag blev så glad att jag tog en taxi ner till pattaya ,det värsta jävla skitstället på jorden, där lukten av kloak och sexuellt förtryck och Aids och förfallna västerländska brottslingar iaf då låg stilla och tryckte i luften och gnagde hål i själen ...Sov där i 2 dagar,innan jag tog flyget ner till min kompis i Koh Samui och festen pågick i 3 veckor ,med öl och vin och lite majja och en fin ubergullig tjej jag aldrig kommer återse,...

Sunday, October 14, 2007

Fulram och Silva Lx

Ont i hals och oktober utanför har strippat träden på sin klädnad,PJ Harvey hummar och skriker ur datorn och ut i rummet.
En riktig förkylning är vad som behövs ,så att man får ligga still en vecka till och låta magen dega ut och falla över byxkanten .)Virus sprider sig vansinnigt fort, hastigheten på ett virusinsjuknande är oftast bara några timmar (inkubationstiden är ju iofs längre).
Igår var det Mtb i Vättle på schemat och det var underbart som vanligt, testa den nya träningsramen(Brand X lightweight från Crc) och den var helt ok,visst den kändes allmänt trögare och stum samt rören ser lite oroväckande tunna ut på fel ställe.) men för 800 spänn blir det en perfekt vinterhoj medans kolfiberramen får vila under sängen i väntan på en ny komponentgrupp.

Mörker är det trista med vintern här i skandinavien,och dom snöfattiga vintrarna på västkusten är väl ganska sköna om man inte diggar den bitande kylan,men snön lyser även upp och ger det artificiella ljuset mer kraft och återbäring till ögat.Jag blir inte direkt lyrisk så fort man pratar om mörkercykling,har faktiskt liksom undvikit det sedan jag började med det här 2 hjuliga som hobby för snart 3 år sedan.Har iaf införskaffat en Silva Lx, så det får väl bli en stigtur i veckan uppe på kullen.Trevlig sak är det,väldigt liten lyser stort kan man säga och den blir perfekt till framtida Randonneuring, eller ska man kalla det Lvglånglopp...