Saturday, December 1, 2007

Gladvin Sörjesson

Var nere i slottskogen idag, tog Mtb hojen och anmälde mig i sportklassen..det var nog fint för självförtroendet för jag hade säkerligen blivit varvad 2ggr i elitklassen..Årets värsta höst/vinterregn föll iaf över mig och min gamla skrynkliga far på den öde parkeringen,vinden ryckte i bilen och försökte jävlas..
30 min cykling och jag hade hur jävla kul som helst :)Körde sämst i skogspartiet och leran(fan jag körde MTB!)men på platten och i motvind kommer min vikt och lilla styrka till rätta.Köp inte Schwalbe Fast Fred om du inte ska åka torrsprucken lera eller torr grusvägsbana, och runka inte överdrivet mycket,drick öl och älska dom dig närmast samt krama någon varje dag. im off to julbord 1dec..dont forget about the dying kind..

Friday, November 30, 2007

Solitare fucker


En gång bakåt där inuti min historia minns jag ett tåg och en 3 e klassvagn i Thailand avresa Bkk till Chumpon. Det kostade runt 25 kr att resa dom där 10-12 tim på en hård träbänk bland fattiga men i högsta grad levande Asiater. Minns flaskan med Sam song whisky som räddade mig efter några tim i klaustrofobians grepp och den otroligt sönderskitna sk toaletten med ett hål i golvet.Hade vid detta tillfälle rätt krassa nerver av allt för mycket drickande och marjuana rökning(tål inte det alls bra tydligen)så tiden gick extra långsamt,men whiskyn rätade upp min varelses inre struktur och jag började teckenspråkkommunicera med några barn som halvlåg på en matta på det smutsiga golvet runt mina stinkande fötter.Somnade slutligen av men lyckades på något mystiskt sätt vakna precis i sista sek och kliva av på rätt station.Det var en underbar soluppgång morgon och fukten låg som en vit hinna halvmetern över vitdammig grusväg och solens ena halva sken orange över palmträden och risåkrar,tuppar galde i skjul längs vägen och syrsorna spelade ännu en tystnande fadande natt melodi.Jag var på väg till en båt 5km bort som skulle ta mig ut till ön Koh Tao, det var på den tiden lite krångligare att ta sig dit norrifrån.Jag minns ännu den lilla stingande retande bakfyllan,men jag minns också en överväldigande lycka och en nästan religiös känsla när jag gick ut efter vägen mot den heta dagen,en känsla som om jag skulle kunna vandra i en evighet där, öppen,med min ande utanpå mitt i tingens lågmälda vemodiga larm.Båtresan över visade sig senare bli ett litet helvete, det hade blåst orkanvindar i Siamviken så dyningarna var likt levande jätteväggar av möjlig död som slog den lilla fiskebåten åt alla håll och kanter..
8 tim dödsångest är fostrande, jag spenderade 8 dagar på ön ,pratade inte med en själ och snorklade hela dagarna i grumligt efter orkan hav.På kvällarna och nätterna drack jag min kära whiskey och läste Nietzsche utan att absorbera mer än hälften, medan stjärnorna stirrade ner över lagunen och dunkelblått anades i livets och meningens rörliga stora väsen..

Thursday, November 29, 2007

Julbord och Kalascupfinal

På Lördag brakar det loss med cx i Slottskogen, inte helt bestämt mig för att inte ställa upp, får jag Conti Twister 32c däckparet imorgon ifrån Crc så kanske...
Annars så åker jag dit och tittar, med 2 flaskor vin och några bärs i ryggan. Det är obligatoriskt julbord med Poståkeriet på kvällen i Hotell Opalens lokaler och jag hoppas det blir sista J.bordet med Posten för jag tänker blada till det rejält och ska till nästa år fanimej ha kommit därifrån( poståkeriet alltså :)).
Nov månad har jag bjudit kroppen på ca 30 tim konditionsträning, det har varit hyfsat lugna och inte jättelånga pass 1 - 3 tim och nästan ingen intervallträning, den kör vi snart när vi byggt upp lite mer för det.I år och till nästa år vår ska jag köra extra mycket spinups,gubben behöver få upp snabbheten i benen..
Hur gör man sig av med muskler på överkroppen utan att muskeltappa benen ?
2 liter vodka och en vinkelslip kanske...