Wednesday, October 21, 2009

Halvmara

Igår vid klockan nästan 18 drog jag och Sandra iväg på en löptur.Hon på cykel med vattenflaska och kineslampor för att lysa upp en gammal mans väg.
Det var halvklart och började mörkna när vi rörde oss emot Rommesjön på den lilla slingriga asfaltsvägen.En otroligt frisk kväll med mycket syre i luften,ängarna och sjön låg inbäddade i dimma.Jag var pigg och lätt dom första 14 km,som väntat .)
Vid 18 km värkte benen och jag gnällde som det vuxna barn jag är.Höll på att kladda ner byxorna med brunt också,magen blev helskum och fisarna gick ifrån torra och trumpetande till dova och blöta.Stoppade Gps klockan i mörkret vid 21km och gick ur benen sista kilmotern hem...1tim och 36 min är väl ganska ok.

Lite ont i mitt högra knä där farbror brosk bor nu på morgonen..

På torsdag får det bli 10-15st 1 min fullsprut intervaller och fredag ska jag nog tillreda en 14km med 5 st sega uppför slalombacken i Fontin.

Skön morgon idag..soft och tyst och hemmagjord musli som ska få mjölk på sig och slinka ner i maggen.
Hittade en bild ifrån lördagens cykelpass..Snacka om böjt underben,det är ju inte alls styvt :)

Monday, October 19, 2009

Mothafucking runner

Löpningen så här på höstkanten har varit standard under några år,förutom förra året då jag ju väggade totalt.Har man väl fått några pass i benen är det en tidsbesparande och billig samt ett perfekt kompliment till cyklingen.Tydligen var det ett stort nej att löpträna förr i tiden om man skulle hålla sig i cykelform(grenspecifik träning)eller så har jag fått allt om bakfoten,nu verkar många cyklister kombinera löpning med styrketräning så här i starten av uppbyggnadsträning.
Enda nackdelen med löpning är att iaf jag känner att det sliter något mer på knän och rygg,eller så börjar man väl bli gammal på riktigt.

Tänkte hålla igång springelispringet fram till nyår och ta mig en värdemätare genom start på det klassiska 10 Km Sylvesterloppet mitt i Gaygotteborg.Jag siktar på 39.55,och det borde nog funka om jag får tappat några av dom där 84 höstkilorna.. Alla löprundor hitills har stannat på 14km,ibland med 10 km fullsprut och ibland med dom där 4*4 intervallerna.....
42 min på milen, men jag tänkte sänka det till 41 min på fredag.

Igår stod jag och min flicka och väntade på lite folk vid Herkules,eftersom det enligt Mölndals ck skulle vara start och anmälan för deras 18km stuglöpning där. Men det var jävligt tomt på folk...Efter att ha väntat i nästan 1 tim fick jag ett konstigt ansiktsuttryck ,så vi drog till Skatås och joggade istället.På kvällen fick jag åka med Sandra och titta när hon och hennes mams hästade sig ,filmade lite och plockade upp bajs i manegen.
Sandra vet ju att jag trots min höga ålder tycker bajs är rätt kul,så jag fick en grep och en egen liten hörna att hänga i..Lördag den 31/10 är jag troligtvis anmäld till 18.8km Finalloppet som går i terrängen i Skatås.
Det får bli 2 st 2 milare och 5-6 st blandpass fram tills dess...

Nu jävlar är det tränings-seriöst som enhjulscykling efter några öl :)