Saturday, November 14, 2009

Lördag med liten "bonkning"

Idag blev det 3.5 tim på crossen ut till Lilla Edet,tänkte cykla grusväg tillbaka mot Kingriver men jag var alldeles för slak i benen för att klättra upp på Svartedalsfjället på sura sugande vägar.Klarade 1 tim och 40 min utan energitillförsel idag,åt då en banan och tryckte i mig en halva maxim gel.Trummade på i ca en tim till sen blev det trötthet och yr skalle igen.Stack in huvudet på Bäcks lanthandel http://sv.wikipedia.org/wiki/B%C3%A4cks_lanthandel och fick i mig en cola och en Daim.Omedelbart uppkom en lätt erektion och sprintben i ca 30 min till..

Det blir till att underhålla distansträningen varje helg framöver,det är inte det roligaste med cykling,men det är kontemplativt och jädrigt skönt efteråt.

Snart dimper det förhoppningsvis ner lite kolfiber från Hongkong,en tempofulram som det ska letas billiga och funktionella prylar till under vintern.

Nu ska jag titta på Dö Hårt 4.

Monday, November 9, 2009

Gnällande vekling

Känt mig lite lätt krasslig från och till i en vecka nu,det är nåt av allt det där väldigt mycket mikroskopiskt litet som bråkar med immunet. Att det inte bryter ut kanske delvis är en gnutta uns bevis på att min kropp ändå har något bättre försvar än för 1 år sedan,blev rejält däckad flera gånger -08 .

I lördags kväll efter lugn cykling lite vitt vin och 2 öl trodde jag influensan var på G,riktigt ont i kroppen och när jag vaknade vid midnatt efter att ha somnat i soffan var kudden helt genomvåt.Men här sitter man ändå idag frisk nog för träning ( halvhård och lätt snorig och fet).

Har den sista tiden ätit alldeles för mycket sockergott och det i kombination med att träningspassen varit färre och inte har varit över 2 tim(oftast runt timmen) på länge ,gjorde att vågen i morse visade 85.4 kg innan frukost men efter morgonskita :(.

Stack iväg på cykeln vid 9 idag eftersom jag måste göra något åt detta upp fettande.Siktade på 3 tim med tom mage och 2 bananer i bagaget utifall.Det är tungt att trampa med dubbdäck och 13 kg trög Uncle Cross.
Körde 50-60 kadens utmed Kck:s tempo bana i nordlig motvind ,och cyklade ungefär exakt hälften så fort som jag gjorde vid temposerietävlingen i Augusti.Jävligt mycket inte så underligt iofs....
Efter 1 tim och 20 min skrek kroppen att det var dags att stanna för att djuphalsa en banan.
Stannade väldigt stilfullt eftersom en skruv på klossen ramlat av.Om jag kunnat vrida foten 360 grader hade jag fortfarande ändå varit fastlås och ändå sett ut som en stel och fet kåtgubbe som ligger och sprattlar med skrapat knä ,förvånad över att jag visste när jag inte kom loss under en sekund av frustration att den där klossen skulle jag ha fixat för länge sedan..

Nästan hemma utmed havet..Det blev hur som haver nästan 3 tim blandat grus och asfalt idag och en insikt att jag behöver cykla mer distans då min uthållighet verkligen är usel..

Nu till helgen är det crosstävlingar både Lördag och Söndag här i faggorna,man kanske skulle kränka denna medelålderskropp med att ställa upp och blåsa ut piporna rejält,men det lutar åt distans och "väggen" dom båda dagarna i stället.