Friday, January 1, 2010

Dagen efter lopp och nyår i enveten kyla

Friskt vackert och kallt nuAldrig gillat Nyårsdagen,det är ett sånt jävla stiltje överallt,som om en gigantisk kollektiv bakfylla har fallit ner ifrån rymden så där ogenomtänkt gudomligt och lagt ett töcken över atmosfären.

Har själv även genom vissa hårda sponken år lyckats kalla det amatörernas afton och hållt mig ifrån glädjen och förgöraren alkohol,vilket så även blev fallet igår. Helt ok att vakna någorlunda fräsch denna tysta dag...känns lite duktigt på nåt sätt.

Det blev Oxfile och potatisgratäng hos "svärmor" på nyårskvällen vilket smakade mycket bra trots att både Sandra och jag var lite fulla i magarna efter en stor pizza..Hemma på landet och tystnaden igen kl 23.30 och jag startade datorn och glömde helt bort tolvslaget ,vilket egentligen händer varje dygn på året... tolvslaget alltså .)


Sylvesterloppet för ca 25 timmar sen gick förresten konstigt nog över förväntan. Invägning på morgonen visade 83.5 kg trots att jag lyckades tömma mig rejält där bak och endast åt en liten box kanderade körsbär och en handfull russin till frukost.

Dubbade dom nya lätta Saucony skorna som har tunn sula innan vi åkte mot stan,det visade sig vara helt onödigt,speciellt eftersom några dubbar kröp igenom innersulan och in i mina fossingar.

Startade som vanligt i mitten av folkmassan och zick zacka första kilometern som ett mongo på speed 99 tabletter. Hittade en fin rytm och långa steg och en puls runt 90% av max när jag rundade Ullevi efter 2km.

Kallt som i en frysbox var det,men skönt väder att löpa i förutom efter det att jag tappade mössan utanför Svenska mässan och dom återstående 5 km kändes som om öronen höll på att frysa loss från sitt fäste.

Det gick bra mycket fortare än jag tänkt,så på upploppet blev det en halvhjärtad satsning på att komma under 38 strecket,vilket jag missade med 10 sek...38.10 alltså.

Bra sleten i mål med is i pipskägget och jädrigt nöjd...
Bytte kläder, tryckte in en snus och knäppte upp en flaska Zeunert,ölen slog till så där gott som det kan göra efter att man har tagit ut sig,men jag hävdar orubbligt att det är en perfekt återhämtningsdryck. Sandra tog några bilder och filmade min seriösa uppvärmningsritual.Nu ska den här gubben ut och cykla bort lite stelhet ur benen,svinhalt,bockstyre,slitna Nokian 106 och glasögon som immar igen borde göra det hela något intressant.

4 comments:

Nypan said...

Fan vilken snygg krigsdans till Van Halens gamla "Jump"!
Man har ju fått ribba för mindre :-)
Gott nytt Vito.
/Nypan

vito said...

Man borde dansa mer Nypan..
God Fortsättning på 2010

/vito

Tobbe Arnesson said...

Haha, något för "The Institute for silly warm ups"! :D

Gott Nytt År!

Johan Mölleborn said...

Inte konstigt att du sprang så bra, med den uppvärmningen.
/J