Wednesday, June 11, 2008

Sickman cycling

Nationaldagsloppet på nationaldagen :)blev en plåga och en ny lärdom..
Vaknade upp med lite småkrasslig hals ,men bestämde mig för att lifta ner med Robert till Kviberg ändå eftersom digital mojäng instucken några minuter i The brown EnD visade normal temp.
Vi startade längst bak och rullade med den långa klungan ut emot en klarblå varm dag.
När backarna började på riktigt slutade jag lite med att försöka trycka på,men det är jävligt svårt att cykla med fettbrännarpuls när det går uppför.Efter några mil började det rossla och pipa i luftrören ganska gott..
Vi tog god tid på oss vid första depån,saltgurka som det oftast bjuds på vid cykellopp är riktigt gott ibland ,så jag tryckte nog i mig minst 40 cm vattnig salt sak.
Timmarna gled iväg och så gjorde jag med,tänkte kliva av efter ca 2 tim men bet ihop och tillslut såg man änden på eländet när Utby klipporna syntes.
3 tim och 30 min på 10 mil är inte snabbt,dock rätt skönt att ha gjort..men jädrar vad slemmig halsen kändes när jag ålade min ölbyggda hydda ur dom tighta cykelkläderna .Som tur var hade dom en liten vagn med fatöl som en liten rolig gubbe i keps manövrerade vid ingången till efter loppet pastan ,så jag klämda 2 kalla ganska omgående och det rensade upp lite.
Prisutdelningen var en förbaskat seg tilldragelse,man ville ju hem och släcka törst.
Middag på Kungälvs svettiga O´lerays var kalas.Robert är en rolig jäkel så tiden gick för fort där på verandan i solen. 4-5 bärs och en 6:a billig whiskey sköljdes ner med Hamburger tallrik.
Sen åkte jag och gumman med hem till Robert och hans Carina,där den underliga drycken Ouzo och annat gott svaldes i lagom takt på balkong.
På lördags morgonen ville jag inte direkt existera längre..
Rejält halsinfekterad med feber och bakfull är en kombination av lidande man ska undvika.
Var hos dr i dag eftersom jag är hypokondriker och det sägs att feber mer än 5 dagar kan behöva tillsyn,febern är inte något nämnvärd nu men piporna och allmäntillståndet är helkass.
Luftrörskatarr och pencillin blev utsagon,fast han verka 50/50 osäker med pencillinet.
Man kanske inte ska cykla någon mer gång med krasslig hals,men framförallt lägga av att försöka döda något med dom goda dryckerna.

Lev hårt och dö ung är redan för sent, man börjar bli äldre än ung nu :)

4 comments:

Tobbe Arnesson said...

Träning och alkohol tär båda på immunförsvaret, ta det piano tills du känner dig frisk igen.

Du skulle ha nakenbadat med mig och 42Hz istället, rena kurbaden!

Krya på dig!

Nypan said...

Jag tror varenda kotte har nåt kurre med halsen just nu?!
Jag också. Har druckit te til frukost istället för kaffe. Vågar nog inte plocka bort cykelpendligen och Nypans fin-öl. Då får jag väl större problem....

Vito said...

Tja..nakenbadet hoppas jag vi tar snart tobbe :)
Lugn cykelpendling och lagom dos av nypans finöl är säkert immunförsvar stärkande.

Johan Mölleborn said...

Jag har gått och rosslat med halsen i en vecka nu. Kroppen känns svullen och död. På lördag hojar vi ner till dina trakter. Vi planerar att vara framme till 04:00Kommer du och möter oss när de stänger på puben?
/Big