Saturday, October 6, 2007

Vinter och flyga bort till berget och ön.


"Vulkanen Teide var en helig plats för Teneriffas urbefolkning, guancherna. De trodde att det var ingången till helvetet, och att djävulen bodde där nere. På guanche, urbefolkningens språk, hette vulkanen från början Echeide ("helvetet") som senare blev Teide.(wikipedia)

Så har man i princip fått ledigt v 50 ifrån det underbetalda chaufförsjobbet på Pissepostens dotterbolag Postpisset. Lovat min gamla virriga mor .) en resa med sin underbara "slightly retarded" son, så Teneriffa borde väl passa oss bägge...
Om inte flygfobin får mig att börja alkiswannabe hinka på Landvetter och sen förstör 2 dagar där nere ,så får denna resan gå i fridlufs/träning/cyklingsvetto-spåret.Vill helst bo på den lugnare nordsidan,men det verkar som restresorna finns runt turistlarmande Playa de Americas på den södra sidan.Tänker hyra mig en racer och varje morgon cykla upp tills vägen slutar på Teide,får nog bli till att en eller två dagar hyra någon typ av freeridesläde också,enl Nicke så ska det vara rätt rolig offroad på två hjul nerför den tredje största vulkanen i världen :).

Förresten! angående förra inlägget.
Vad vacker den här lilla låten är..

3 comments:

Tobbe Arnesson said...

Tejde är rätt fint faktiskt. Nordsidan är klart grönare medan sydsidan är bränt "ökenlansdkap". Jag kom hem med galet stor cykelabstinens en februari typ 2002.

Vito said...

Tror det är "mulligt" där.
Synd att idag när man skulle beställa så kosta det cA 4200 P/P någonting,istället för gårdagens 3000 någonting:/

Skogling said...

Eddie Vedder är andra sidan atlantens motsvarighet till Thåström. Vi gillar samma typ av musik i mångt och mycket. Jag har vartit på Teneriffa också. Utan cykel för 10 år sedan.